Facebook Twitter

Des liens sur Jesús Moncada

Alguns enllaços sobre Jesús Moncada:

 • Retrat biogràfic de Jesús Moncada
  Informació biogràfica i bibliogràfica. El lector també hi troba un extens Retrat biogràfic a càrrec de l’escriptor i periodista Xavier Moret, així com nombroses ressenyes, entrevistes i comentaris centrats en l’obra de Jesús Moncada.

 • Contes de Jesús Moncada
  Extensa guia de lectura dels quaranta-cinc contes de Jesús Moncada. També conté diferents fragments de diverses entrevistes a l’escriptor mequinensà.

 • Informació biogràfica sobre Jesús Moncada
  Inclou el pròleg de Pere Calders a Històries de la mà esquerra, una entrevista de referència publicada a la revista L’Avenç (2004), un fragment de la seua primera novel·la, així com diverses ressenyes i comentaris sobre l’obra de Jesús Moncada.

 • Itineraris literaris de Jesús Moncada

  La part central del web, Espais literaris, s’inicia amb un mapa que mostra el marc geogràfic de l’obra de Moncada: des de Lleida a Tortosa passant per Faió i Mequinensa. Els deu itineraris són il·lustrats amb els fragments de l’obra de Moncada que inviten a fer un recorregut per aquestes ciutats i pobles. Alhora, aquests fragments conviden a reconstruir fets polítics, factors econòmics, formes de vida, oficis i costums avui desapareguts o molt transformats. El web inclou també la presentació de l'autor i de la seva obra i una interessant mostra d'imatges relacionats amb l'autor. L'apartat Vídeos presenta diverses entrevistes a Jesús Moncada emeses pels mitjans de comunicació televisius i un parell de talls informatius referits a la mort, l’any 2005, de l’escriptor. En la segona part es pot escoltar l’opinió d’uns quants traductors de Moncada, aplegats a Mequinensa entre els dies 26 i 28 de setembre del 2008 en el seminari organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes.Jesús Moncada
Recherche d’auteurs
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Traductions de la littérature catalane
Ici, vous trouvez d’autres pages web sur la littérature catalane:
Prosa
Avec le soutien de: