Facebook Twitter

Conflictes (capítol 1)

Traducció d'Eduard Castanyo

Construït sobre antics cementiris i dunes de sorra, el barri de Richmond de San Francisco, entre el Golden Gate Park i el Golden Gate Bridge, va convertir-se en la llar de milers de refugiats després de la Revolució Russa. Quaranta anys més tard s’elevava la ceba de la cúpula daurada de la catedral de Santa Maria Verge en l’Exili. Sota el terra reposava el cos del sacerdot esdevingut bisbe i conegut com a Joan el Descalç, que havia fet campanya per aconseguir una nova llar per a aquells exiliats.

Però els immigrants varen fer-se vells o se n’anaren a barris millors. En el seu lloc, molts asiàtics es traslladaren al barri de Richmond. Xinesos, cambodjans, coreans. I aleshores l’esfondrament de la Unió Soviètica va provocar una nova onada de russos, que fugien dels temps difícils i del nou gangsterisme, o senzillament fugien per fer negocis.

Quan tres homes que s’anomenaven entre ells Nit i Alba i Migdia es reuniren en un petit pis en una modesta casa d’una avinguda prop de Geary Boulevard, ningú no n’hauria fet gaire cas.

Unes persianes venecianes blanques enfosquien la finestra mig oberta a través de la qual una brisa salina entrava procedent de l’oceà, a un parell de quilòmetres de distància. Un ordinador feia córrer informació per una pantalla mentre el programa bregava. Les paraules clau eren marcades. Quàntic. Xip. Encriptació.

Ian Watson, Conflictes, Lleida: Pagès Editors, 2006, capítol 1.
Ian Watson
Cercador d’autors
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Amb el suport de: