Facebook Twitter

Hristina Vasić

Visat núm. 9
(abril 2010)
Hristina Vasić va néixer el 1984 a Belgrad. Actualment resideix a Belgrad on treballa com a professora de català i espanyol. Actualment desenvolupa la primera part de la recerca de doctorat sobre «El teatre com a eina didàctica en l’ensenyament universitari de llengua i literatura». Tradueix del català i espanyol.

Llicenciada en filologia hispànica per la Universitat de Belgrad (2008), va passar un any a Barcelona on va acabar un màster interuniversitari en filologia catalana a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona (2009), amb la tesina sobre «L’obra teatral del dramaturg català Pau Miró».

Hristina Vasić també es dedica al teatre. És fundadora i coordinadora de la companyia Pomereni Teatar (Teatre Dislocat), en la qual, fins ara, ha dirigit tres obres i ha actuat en una. Aquesta companyia, integrada sobretot per estudiants de filologia, es dedica a l’expressió escènica en espanyol i català.

Col·labora com a traductora del català al serbi i del serbi al català per a revistes literàries Treći Trg i Pèl Capell. Ha traduït autors catalans com ara Maria Barbal, Josep Carner, Jordi Galceran, Empar Moliner, Pau Miró. En col·laboració amb el poeta mallorquí Àngel Igelmo Segura tradueix al català la poesia sèrbia contemporània.

Publica, de tant en tant, estudis en revistes especialitzades.

És una de les fundadores de l’Associació d’Hispanistes de Sèrbia, i actualment n’és la coordinadora.

Con el soporte de: