Facebook Twitter

Rami Saari

Visat núm. 3
(abril 2007)
Rami Saari va néixer el 17 de setembre de 1963 a Pétaj Tikvá (Israel). Actualment viu a Atenes. Combina la seva feina de professor d’idiomes amb la poesia, la traducció i la crítica literària en editorials, diaris i revistes israelianes.

Després d’acabar l’ensenyament primari a la seva ciutat natal, va anar-se’n a la Universitat de Helsinki, on va rebre el títol de traductor oficial del finès a l’hebreu (1983), el graduat en filologia uràlica (1989) i posteriorment la llicenciatura (1992).

El 1989 va començar la seva carrera professional al Ministeri d’Ensenyament d’Hongria, a més de treballar en el procés d’investigació «Paraules d’origen semític a la llengua hongaresa» a Budapest. A final dels noranta va començar a escriure el seu doctorat sobre les preposicions malteses a la Universitat de Jerusalem. En aquesta mateixa Universitat va obtenir el títol de professor diplomat en hebreu (1991).

Del 1984 al 1998 va exercir com a professor d’hebreu a les universitats de Helsinki, Budapest i Jerusalem. L’any 2002 va tornar a ensenyar-ne a Atenes, fins a l’estiu de 2007. També va ser professor de lingüística del 1995 al 2002. També ha ensenyat finès i maltès a la Universitat hebrea de Jerusalem. Des de final de 2002 és cap de redacció de les pàgines literàries de poesia israeliana en el web de Poetry International.

Rami Saari
Fragments
La plaça del Diamant - Mercè Rodoreda
Bibliografia
Buscador de traductores
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Con el soporte de: