Facebook Twitter
Cover > Translators Site > Portuguès > Àlex Tarradellas

Àlex Tarradellas

Visat núm. 13
(abril 2012)
by Àlex Tarradellas
Àlex Tarradellas (Barcelona, 1982) és llicenciat en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Juntament amb Rita Custódio, ha traduït al portuguès diversos autors catalans, com ara Josep Pla, Mercè Rodoreda, Màrius Torres, Joan Margarit; i autors en llengua espanyola, com ara Javier Puebla, Cristina Rivera Garza, Valeria Luiselli, Florencia Bonelli i Carlos Contreras Elvira.

També ha traduït a l’espanyol l’autor angolès José Luandino Vieira i l’escriptora moçambiquesa Paulina Chiziane.

Ha format part del consell editorial de la revista bilingüe de traducció literària Capicua, un pont entre les lletres portugueses i catalanes en els tres primers números, i ha traduït del portuguès al català i del català al portuguès textos dels següents autors: Fernando Pinto do Amaral, Joan Margarit, Gaziel, Agostinho da Silva, A. M. Pires Cabral, Baltasar Porcel, Isabel da Nóbrega, Manuel de Pedrolo, Damià Huguet, Màrius Torres, Teófilo Braga, Jaume C. Pons Alorda, Gabriel Alomar i José Dias de Melo.

A més de la seva tasca com a traductor, és coautor (amb Rita Custódio) de la guia Volver a Lisboa, de l’Editorial Anaya, un recorregut no només turístic per la capital portuguesa. Actualment, està preparant una guia sobre l’Alentejo.

With the support of: