Facebook Twitter
Cover > Translators Site > Eslovè > Xavier Farré

Xavier Farré

Visat núm. 2
(octubre 2006)
by Xavier Farré
Xavier Farré va néixer a l’Espluga de Francolí (Tarragona) l’any 1971. És professor i traductor. Ha estat lector a la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan (Polònia), a la Universitat de Ljubljana (Eslovènia), i actualment a la Universitat Jagiellonski, de Cracòvia.

Ha traduït del polonès els poetes Czeslaw Milosz i Adam Zagajewski, i altres poetes publicats en diverses revistes i catàlegs literaris. També s’ha encarregat de fer la traducció de l’obra teatral Auslöschung / Extinció, una adaptació que el director de teatre Krystian Lupa ha fet de la novel·la homònima de Thomas Bernhard. I també del mateix director, la versió d’Els germans Karamàzov. Ambdues obres per al Festival Grec de Barcelona. En l’actualitat està traduint una àmplia antologia del poeta polonès Zbigniew Herbert: 89 poemes.

Ha publicat el llibre de poesia Llocs comuns, i té en premsa Retorns de l’Est (tria de poemes 1990-2001).

Ha participat en diferents festivals de poesia a Europa, ha realitzat estades en cases de traductors i d’escriptors, i ha col·laborat en tallers de traductors i poetes organitzats perLiterature Across Frontiers.

With the support of: