Facebook Twitter

Anna Cortils

Visat núm. 13
(abril 2012)
per Anna Cortils
Anna Cortils Munné va néixer el 1981 al barri de Gràcia de Barcelona, quan encara era barri. Es llicencià en Filologia Catalana i en Filologia Portuguesa a la Universitat de Barcelona. Des del 2007 que es dedica a ensenyar català als adults.

Ha traduït del portuguès al català novel·les de José Cardoso Pires, Manuel Alegre, Mário Zambujal i Raul Brandão, així com alguns fragments literaris i poemes per a Capicua, un pont entre les lletres catalanes i portugueses.

Ha realitzat l’edició crítica de l’obra teatral del S. XIX, Lo rei Micomicó, d’Abdó Terradas (2010) i ha col·laborat en la redacció de llibres com ara 501 crims que has de conèixer abans de morir, (2011), Més caçadors de paraules (2008) o Rere les passes del rei en Jaume (2008).

És autora del poemari Entre el desert i el cactus, que li va valdre el premi de poesia Joan Perucho Vila d’Ascó 2012.

Com a activista cultural ha destacat sobretot a partir de la creació de l’associació cultural CatalunyApresenta, el 2009, on juntament amb mitja dotzena d’entusiastes dinamitza la cultura catalana a Lisboa, a través de cicles de conferències sobre literatura, organització de recitals poètics, presentacions de llibres i concerts, la celebració de la Diada i del Sant Jordi, entre altres activitats.

Amb el suport de: