Facebook Twitter
Portada > L’espai dels traductors > Antoni Clapés

Antoni Clapés

Visat núm. 10
(octubre 2010)
Antoni Clapés Flaqué, nascut a Sabadell el juliol de 1948. És poeta, editor i traductor.

Des de 1964 escriu poesia i textos relacionats amb la poesia. Fins ara ha publicat una vintena de llibres i nombrosos textos en edicions d’art, pròlegs, plaquetes i antologies. Ha traduït poesia del francès i de l’italià. La seva poesia ha estat traduïda i editada a l’espanyol, francès, anglès, italià, portuguès, alemany i àrab.

Tota la seva obra reflexiona sobre l’ésser i l’esdevenir (l’escriptura i el llenguatge). I no només ho fa en la poesia, sinó en altres textos com ara Converses amb Carles Hac Mor i en les exposicions «La casa de l’ésser?» a l’Associació per a les Arts Contemporànies (Vic, 1999) i «D’estar a casa» a Container de l’IGAC (Girona, 2008).

El 1989 va crear, i dirigeix fins ara amb Víctor Sunyol, Cafè Central, un projecte editorial independent al servei de la poesia. D’aquell any ençà, Cafè Central no només ha publicat llibres, sinó que també ha participat i promogut diferents accions relacionades amb la poesia (lectures, diàlegs, seminaris, etc.). Ha guanyat els premis Joan Alcover (1989), Cadaqués a Quima Jaume (2010) i Cavall Verd de Poesia (2010).

Per saber-ne més

Amb el suport de: