Facebook Twitter

Antoni Góngora

Visat núm. 6
(octubre 2008)
per Monserrat Franquesa i Joaquim Gestí
Antoni Góngora va néixer a El Alquián, Almeria, el 1962. És llicenciat en filologia clàssica per la Universitat de Granada (1985) i en filologia catalana per la de Girona (1995). Actualment és professor d’institut. A Granada assistí a les classes de grec modern del professor Morfakidis, fundador i director del Centro de Estudios Bizantinos y Neogriegos d’aquella universitat, i a cursos de català, que havia començat a aprendre de manera autodidacta.

El 1990, portat per l’interès per la nostra llengua, es traslladà a Catalunya per cursar la carrera de filologia catalana. Al mateix temps, continuà els estudis de grec modern, obtenint el Certificat d’Aptitud de l’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona (1998) i el de la Universitat de Salònica (1999).

Com a traductor, ha versionat Emmanuil Roïdis, de qui ha publicat dues obres, La papessa Joana, el 1998, i Un marit de Siros, el 2001. També del grec modern, ha traduït La pesta de Franguiàs, Vassilis l’Arvanitis de Mirivilis i TALGO de Vassilis Alexakis, que esperem aviat veuran la llum. És autor del relat «Moskov-Selim de Geòrgios Viziïnós» dins l’edició integral dels relats d’aquesta narrador grec.

Antoni Góngora
Fragments
Moskov-Selim (grec) - Geòrgios Viziïnós
Bibliografia
Cercador de traductors
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Amb el suport de: