Facebook Twitter
Accueil > L’espace des traducteurs > Català > Marc Audí > Concert en trois temps, à représenter

Concert, en tres temps, per a representar

Joan Brossa

A Alain Milhaud

I

Abans de començar el primer temps, el director demana a l’auditori que deixin buits tres seients situats en diferents indrets de la sala, i assenyala quins són.

II

Mentre l’orquestra es prepara per al segon temps, entren quatre pierrots de circ, alts amb el vestit de color diferent. Els tres primers s’asseuen als seients buits i el darrer es queda dreta en una banda. Durant l’execució del segon temps resten impassibles. El que s’està dreta fa punta en un llapis amb una maquineta.

III

Acabat el segon temps, els clowns asseguts deixen un petit munt de confetti a la cadira i, darrera el que s’està dret, se’n tornen en filera. Alhora entren pel cantó oposat un noi seguit d’una noia i se situen a una certa distància l’un de l’altre, davant l’orquestra. Van amb vestit fosc. Ella porta un caçapapallones a la mà. Ell es treu un joc de cartes de la butxaca dreta i, una per una, intenta de ficar-les al caçapapallones, que la noia aguanta seriosa i immòbil (hi ha un moment que fa una rialla). La música del tercer temps comença amb la primera carta i acaba amb l’última. Després els joves se’n tornen. En iniciar la sortida, el noi, que ara anirà al darrera, es treu de la butxaca interior un sobre vingut per correu i tot sortint es descorda la corretja del rellotge.

(1964)

 

Aquesta obra va ser estrenada a La Ricarda pel desembre de 1964, amb música de J. M. Mestres Quadreny, sota la direcció d’Alain Milhaud.
Traduit par Marc Audí
Avec le soutien de: